Home Portretten Kerstkaarten Geboortekaartjes Kinderboeken Contact

 Kinderboeken

Titel: Op een dag…’ door Brigitte Berg.

 

Inhoudelijke beoordeling door Drs. B.W.F.M. Spijkers- orthopedagoog/geregistreerd GZ-psycholoog:
Dit prentenboek is zeer kindgericht- vanuit de peuter en kleuter zijn/haar belevingswereld gericht- getekend. Je treedt als voorlezer samen met het kind in interactie met dit prachtige boek, waarbij je je als kind onmiddellijk kunt identificeren met een van de persoontjes in het boek.
Knap sfeergetekende platen roepen herkenning op bij het kind en nodigen uit tot een interactieve beleving. Steeds terugkerende elementen maken dit boek gestructureerd, voorspelbaar voor het kind en tegelijkertijd is het prikkelend en uitdagend.
Het kind in het boek gaat vanuit het vertrouwde, het veilige op weg samen met haar vriendjes en verkent haar directe leefomgeving op een fascinerende wijze.
Erg knap is de duidelijke verhaalstructuur, de uitwerking van ieder detail. Elk detail vanuit de vorige tekening zet zich voort als hoofdonderwerp in de volgende tekening. Naast de logische verhaalstructuur vormt iedere plaat weer apart een afzonderlijk verhaal.
Met groot genoegen heb ik dit boek verschillende keren ter hand genomen. Zelfs mijn puberkinderen konden ervan genieten.
Een zeer welkome aanvulling in een vaak onveilige en structuurarme omgeving waarin onze kinderen vaak opgroeien.
Een aanrader – zowel voor het jonge kind, als voor degene, die het boek mag voorlezen.