Home Portretten Kerstkaarten Geboortekaartjes Kinderboeken Contact


Brigitte Berg

Brigitte Berg (geb.1960) wilde als kind al graag boeken illustreren. Na haar middelbare school, volgde zij een opleiding voor reclame, decoreren en etaleren.  Wat zij uiteindelijk het meest inspirerende vond in haar leven,  was de geboorte van haar dochter Femke in 1986.

De grote verwondering en intense blijdschap, die de komst van haar kindje teweegbracht, uitte zij door een geļllustreerd dagboek te maken.

In het maandblad ‘KINDEREN’ werden diverse illustraties hiervan gepubliceerd. Dat was toen tevens het begin van de talrijke prenten en geboortekaarten, die sindsdien uitgegeven zijn en op dat gebied is zij al jaren toonaangevend.

Eind jaren 80 ontplooide zij zich ook als (portret)kunstenares, vooral kinderen waren toen al een zeer geliefd onderwerp.

In een prent slaagt zij erin een afzonderlijk verhaal te laten zien, maar de behoefte om in beeldtaal meer te vertellen, hebben haar geļnspireerd tot het maken van prentenboeken; menselijke gedragingen, emoties en gevoel uitbeelden, voornamelijk in de personages van (kleine) kinderen en dieren.

In de loop der jaren heeft zij een geheel eigen stijl ontwikkeld, zowel in haar portret- en schilderkunst, als in de prenten. Zij tracht in al haar werk de ziel vast te leggen. Wat zij wil uitbeelden is eerlijk, onvervalst.
 


Brigitte Berg
Baronielaan 141 - 4818PG Breda - Tel: 076 5203895 - Fax: 076-5203526 - brigitte@brigitteberg.nl


© www.olloquiqui.com